Thit - Den Sidste Valkyrie

Dette er den første bog nogen sinde, der kaster lys over hele Thit Jensens person.
Det er en gribende beretning om en modig og kompromisløs kvinde, der slog og fik slag - og aldrig rigtig fandt lykken i sit liv.
Og det er et livsbekræftende og grinagtigt eventyr om, hvordan én kvinde ved hjælp af humor, intelligens, høj stemme og spids blyant udfordrede hære af mænd.
Ved hjælp af Thit Jensens dagbøger, romaner, foredrag, avisartikler, interviews, anekdoter og fotografier, genfortæller Jens Andersen hendes liv fra fødsel til død.
Vi besøger den sære dyrlægefamilie og opklarer det ulykkelige forhold til broderen, Johannes V. Jensen.
Vi følger Thits lange vej til berømmelse, hører om ægteskabet og skilsmissen og om hendes syn på erotik, kunst, psykoanalyse, politik, kvindefrigørelse, religion, mænd, moral, spiritisme, reinkarnation - og sig selv.
"Jeg har altid været forud for min tid", sagde hun og slog ud med hænderne. Tiden gav hende så sandelig ret!

Thit

Thits billedbog
Kapitlet: "Valkyriens tvesind" stammer fra bogen: Thit - den sidste Valkyrie, af Jens Andersen

Jeg længes...

Fra Thit Jensens dagbøger 1891-1927
4. marts, 1904
Jeg længes, jeg drages imod denne mand, men jeg drages også udad, udad, ud i den vilde forrykte verden, der byder uendelige synsvidder. Binder jeg mig til denne mand, så er jeg bange for, han binder mig inden for fire vægge - og inden for fire vægges lune hygge sover stejle, stærke evner ind i en sød søvn.
Og hvad så?
Så vægger mine stemmer mig ved et eller andet rabalder, indtil jeg igen lydigt spadserer min ensomme vej, der er bestrøet med laurbærblade.

Thit - et Skæbneportræt

Thit Jensen levede et af de mest spændende kvindeliv i den danske historie overhovedet. Gennem mere end en menneskealder satte hun sindene i kog. Hun blev født i en tid, hvor kvinden automatisk stod i læ bag manden, men uheldigvis for samtiden var hun ikke en skyggeplante. Med truslen om at blive stenet ud af foredragsbyerne tog hun kampen op mod mandsvældet. Kvinden skulle have lov til at blive sit eget menneske. Hverken hun eller ordene kunne stoppes, At diskutere med Thit var som at spytte på et krøllejern. Hun var sprængfyldt med kampmod - og humor. At følge den sammensatte ener fra vugge til død er bestemt ikke en kedelig rejse.

Historiens Heltinder - 3000 års kvindehistorier v/ Liv Thomsen

I disse dage (maj 2014) udkommer Liv Thomsens' sidste bog, med ti levende fortællinger om ti af Danmarkshistoriens kvinder. En rejse i både tid og sted. Kapitel 8 handler om Thit Jensen.