Kvindeskildringer blandt Limfjordsdigtere

Litteraturkreds ved Lillan Gross - Thits Venner

Anna Anchers malerier bliver ofte vist, men et af de mindst viste er nok ”Et missionsmøde.” Måske har vi i dag ikke forståelse for billedets fortælling? Hvorfor kunne en lægprædikant samle mennesker og få deres, især kvindernes, udelte opmærksomhed?  Hvad er baggrunden for, at lægprædikanter kunne få så stor indflydelse i de små samfund på denne tid?

Limfjordsdigterne Jeppe Aakjær og Johann Skjoldborg har med stor social indignation skildret denne tids sociale forhold og fået deres gennembrud derigennem. Lidt overset er deres kvindeskildringer, som giver et spændende indblik i kvindernes univers – og måske er de slet ikke så forskellige fra os moderne kvinder? Den største indignation og skarpeste kritik finder vi dog hos Thit Jensen, som uden skånsel skildrer kvindernes liv i de små samfund.

Vi skal i løbet af efteråret læse uddrag af Johan Skjoldborgs ”Nye Mænd”, ”Jeppe Aakjærs ”Pigen fra Limfjorden” og nogle af novellerne fra Thit Jensens ”Jydske historier.” Uddragene vil være valgt med fokus på kvindeskikkelserne og med henblik på at sammenligne digternes skildringer af kvinder og deres sociale forhold.

Kvindeskildringer blandt Limfjordsdigtere

         OBS!     NY DATO 

Tirsdag den 4. oktober kl. 17.00
Tirsdag den 1. november kl. 17.00
Tirsdag den 22. november kl. 16.30

Arrangør: Thits Venner ved cand. mag. Lillan Gross

Pris:   50,- kr. pr. gang 
        125,- kr. alle 3 gange 

Sted:
Mødelokalet Thit Jensens Mindestue 
Torvet 1
9640 Farsø

.